Doorgaan naar artikel

Eat Just legt productie kweekvlees in Singapore stil

De kweekvleesproductie in Singapore van de Californische Eat Just is stilgevallen.

Eat Just Singapore

Tot december 2023 serveerde Huber's Bistro kip gekweekt door GOOD Meat Foto: Eat Just Inc.

De kweekvleesproductie in Singapore van de Californische Eat Just is stilgevallen. Dit meldt de Strait Times, een lokale krant.

Nadat kweekvlees in december 2023 van de kaart werd gehaald bij Huber’s Bistro, het enige restaurant dat het verkocht, ligt de productie nu in zijn geheel stil. De nieuwe productielocatie in Bedok, een industrieterrein in Singapore, zou opengaan in het derde kwartaal van 2023. Tot op heden is het terrein verlaten en afgesloten. Desgevraagd antwoordt de woordvoerder van GOOD Meat, het zusterbedrijf en de kweekvleestak van Eat Just, dat ze de productie en strategische aanpak in Azië nog evalueren.

Lees ook: Nergens ter wereld is kweekvlees te koop

Eat Just meerdere keren aangeklaagd

Het is een nieuwe tegenslag in een lange reeks van tegenslagen voor Eat Just, want het bedrijf heeft moeite met opschalen en rekeningen betalen. In 2020 kreeg GOOD Meat als eerste toestemming om kweekvlees te verkopen in Singapore. Huber’s Bistro kon slechts enkele porties per maand uitserveren tegen een hoge prijs. In december 2023 haalde de bistro kweekvlees van de kaart met als reden problemen met de levering. Sindsdien is het moederbedrijf Eat Just meerdere keren aangeklaagd wegens achterstallige betalingen aan leveranciers en dienstverleners. In één rechtszaak eist een producent van bioreactors $100 miljoen dollar.

Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen rondom kweekvlees

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin