Skip to content

Kweekvlees nergens meer verkrijgbaar

Zowel in Singapore als in de Verenigde Staten is geen kweekvlees van Upside Foods en Good Meat meer te koop. De bedrijven willen dit wel weer gaan doen.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Afbeelding

In juli 2023 maakte een kok kweekvlees klaar in een restaurant in Singapore. Nu is kweekvlees nergens meer te koop. - Foto: ANP

Er zijn geen kweekvleesproducten meer te koop in de Verenigde Staten. Na het kweekvlees van Good Meat wordt ook de kweekkip van Upside Foods van het menu gehaald. De verkoop in Singapore door Good Meat, onderdeel van Eat Just, werd al eerder ‘gepauzeerd’.

Waarom de kweekvleesproducten niet meer worden verkocht, is niet helemaal duidelijk. De kweekkip van Upside Foods was maar op één locatie in de VS verkrijgbaar, bij Bar Crenn in San Fransico. Upside laat in een bericht op LinkedIn weten de ‘dinner series’ afgerond te hebben en nu met het product op pad te gaan. De aankomende maanden wil het bedrijf de producten afzetten op verschillende evenementen in het land. Good Meat en Upside willen dit jaar weer kweekvleesproducten verkopen.

Daarnaast zet Upside in op hybride kweekvleesproducten: een combinatie van plantaardige en dierlijke cellen. Het bedrijf verwacht dat dit product beter te commercialiseren is, maar moet nog wel goedgekeurd worden.

Lees meer over de toekomst van kweekvlees

Verkoop kweekvlees Singapore ligt ook stil

Bloomberg schreef eerder al dat Upside moeite heeft met opschalen. Het bedrijf leverde zestien porties kweekvlees per maand aan het restaurant. Ook Good Meat leverde genoeg voor slechts een paar maaltijden. Na twee maanden verdwenen de producten weer uit het Amerikaanse restaurant. Ook in Singapore heeft het dochterbedrijf van Eat Just de verkoop ‘gepauzeerd’.

Israël derde land met kweekvleestoelating

In juni 2023 kregen beide bedrijven toestemming om hun kweekkip te verkopen in de VS. Ook in Israël mag kweekvlees verkocht worden door Aleph Farms. Ook dit bedrijf wil beginnen met de verkoop in restaurants.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin