Skip to content

Eigenaar Appelsientje en Sapje neemt Spaanse producent over

De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment heeft de Spaanse drankenproducent Drink6 overgenomen.

Drink6

Drink6 is in Spanje, Portugal en Frankrijk volgens Standard Investment marktleider in verse detox- en groentesappen. Foto: Canva

De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment heeft de Spaanse drankenproducent Drink6 overgenomen.

Daarmee versterkt de organisatie haar positie op de merkt voor sappen. Drink6 is in Spanje, Portugal en Frankrijk volgens Standard Investment marktleider in verse detox- en groentesappen. Op deze markten wil de overnemende partij Europees marktleider worden.

Diepgevroren sappen

De Nederlandse evenknie heet Sapje. Zowel Sapje als Drink6 verkoopt bijna alleen maar online aan consumenten, in de vorm van diepgevroren sappen. Het bedrijf noemt dit een grote, kansrijke, maar ook zeer gefragmenteerde markt. De combinatie Sapje en Drink6 is na samenvoeging volgens Guido Grobbink, managing director, Europa’s grootste bedrijf in dit segment.

Eerder nam Standard Investment de sappen- en drankenproducenten Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen, Healthy People en Infra Foodbrands over. Grobbink sluit nieuwe overnames niet uit.

Standard Investment stuurt 17 bedrijven aan

Standard Investment is een van origine Nederlandse investeringsmaatschappij opgericht in 2004. Het heeft kantoren in Amsterdam, Brussel en Kopenhagen. Het stuurt zeventien bedrijven aan met een gecombineerde omzet van meer dan € 1 miljard. Het is onder andere eigenaar van Riedel, Synres, Sapje, Aweta, The Future Group, pubketen Old Irish Pub, Infra Foodbrands, Workbrands en Burger King Nederland.

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin