Skip to content

EU trekt € 50 miljoen uit voor ontwikkeling precisiefermentatie

De EU trekt € 50 miljoen uit voor het ondersteunen van start-ups en kleine bedrijven die bezig zijn met precisiefermentatie en algen.

ontwikkeling precisiefermentatie

Foto: Canva

De EU trekt € 50 miljoen uit voor het ondersteunen van start-ups en kleine bedrijven die bezig zijn met precisiefermentatie en algen. De investering moet de ontwikkeling en opschaling van de nieuwe voedselproductietechniek versnellen.

De Europese Innovatieraad (EIC) stelt het geld beschikbaar in het werkprogramma 2024. De focus zal liggen op fermentatie door middel van bacteriën, gisten en schimmel en (micro)algen. Precisiefermentatie biedt volgens de raad de mogelijkheid om de duurzaamheidsdoelstellingen gesteld in de EU Green Deal en Farm to Fork-strategie te behalen.

Alternatieven die landbouw aanvullen

De EIC Accelerator Challenge heeft als doel om de ontwikkeling van ‘levensvatbare alternatieven die de landbouw aanvullen’ te versnellen en daarnaast denkt de raad met de investering technologische autonomie en leiderschap te creëren. Europese start-ups en bedrijven kunnen aanspraak maken. De maximale subsidie is € 2,5 miljoen en investeringen kunnen oplopen tot € 15 miljoen. In totaal is er € 675 miljoen beschikbaar gesteld voor EIC-Accelerator projecten.

Lees ook: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin