Skip to content

Export voeding en dranken naar Verenigd Koninkrijk ruim 10% hoger

Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar voor omgerekend € 4,8 miljard aan voedingswaren en dranken naar het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd.

Updated on:
Business
Nieuws
Export voeding en dranken Verenigd Koninkrijk

Foto: Canva

Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar voor omgerekend € 4,8 miljard aan voedingswaren en dranken naar het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd.

Dat was 10,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Nederland heeft daarmee zijn positie als grootste invoerder in het Verenigd Koninkrijk verder verstevigd, ruim voor Frankrijk met € 3,6 miljard en Ierland met € 2,65 miljard. Dat meldt de Food and Drinks Federation in een halfjaarbericht.

Invoer uit hele EU nam ruim 11% toe

De invoer uit de hele EU nam met 11,4% toe naar € 34,6 miljard. Uit de rest van de wereld kwam voor € 10,1 miljard naar de Britse markt, wat 3% minder was dan een jaar eerder. De Britten voerden, over de hele linie gezien, vooral groente en fruit, wijn, kip en ander pluimvee en chocolade in uit het buitenland.

Britse export voeding en dranken

De Britse export van voeding en dranken nam vergeleken met een jaar geleden met 6,8% toe naar € 34,6 miljard. De EU-landen namen met € 24,5 miljard 11,4% meer af, terwijl de export naar buiten de EU juist met 3% daalde naar € 10,1 miljard. Het aandeel van de EU in de export van Britse voedingswaren en dranken nam daarmee toe van 68 naar 70,9%. Die trend is tegengesteld aan de intentie van de regering om na brexit de export meer te verleggen naar buiten de EU.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin