FNV: topman Ahold Delhaize is ‘coronaprofiteur 2021’

11-01 | |
Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. - Foto: ANP
Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. - Foto: ANP

Vakbond FNV benoemt topman Frans Muller van Ahold Delhaize tot ‘grootste coronaprofiteur van 2021’.

De vakbond reikt die titel voor de derde keer uit aan een bedrijf dat profiteerde van de coronacrisis, maar het personeel niet beloonde met hogere lonen.

De bond zegt dat de uitreiking geen ‘bedrijven bashen’ is, maar dat het gaat om aandacht voor de stijging van het minimumloon naar € 14 per uur. Daar pleit de vakbond al langer voor. Volgens de bond is het aan de topmannen en -vrouwen van Nederland om te zorgen dat hun personeel meer gaat verdienen. “Die bedrijven verdienen bakken met geld, maar dat gaat naar de aandeelhouders en directies”, zegt de vakbondswoordvoerder.

Reactie Ahold Delhaize

Ahold Delhaize laat weten de actie van FNV te respecteren, maar achter het eigen beloningsbeleid te staan. “We vinden dat de beloningen passend zijn voor de verantwoordelijkheden en werkzaamheden die bij de verschillende functies horen.”

Het winkelconcern wijst er verder op dat de goede resultaten van het bedrijf tijdens de coronacrisis veel extra banen hebben opgeleverd, zowel bij de winkels van Ahold Delhaize als bij toeleveranciers.

Het personeel van slijterijketen Gall & Gall, onderdeel van Ahold Delhaize, heeft al langere tijd geen cao en krijgt dus ook geen loonsverhogingen.

Lees ook: Supermarkten: A-merken misbruiken inflatie

Vos
Petra Vos Redacteur


Beheer