Skip to content

FrieslandCampina: boterproductie centraliseren in Lochem

FrieslandCampina wil zijn boterproductie in Nederland centraliseren in Lochem.

FrieslandCampina heeft de keuze gemaakt om alle boterproductie samen te voegen en in Lochem onder te brengen, waardoor het boterproductienetwerk beter kan worden benut. Foto: Canva premium

FrieslandCampina heeft de keuze gemaakt om alle boterproductie samen te voegen en in Lochem onder te brengen, waardoor het boterproductienetwerk beter kan worden benut. Foto: Canva

FrieslandCampina wil zijn boterproductie in Nederland centraliseren in Lochem.

Als gevolg hiervan zal de productielocatie in Den Bosch in 2025 de deuren sluiten en zal productielocatie in Lochem worden uitgebreid.

Het voorgenomen besluit is volgens de zuivelonderneming een direct gevolg van de stijgende vraag naar roomproducten voor de foodservice-markt. Als gevolg hiervan is minder room beschikbaar voor productie van boter, waardoor een structurele overcapaciteit in de boterproductie is ontstaan. Met het oog hierop is nu de keuze gemaakt om alle boterproductie samen te voegen en in Lochem onder te brengen, waardoor het boterproductienetwerk beter kan worden benut.

Een nieuwe duurzame boterinstallatie

Door in Lochem de productie van boterolie en poeder met de productie van boter te combineren, kan volgens FrieslandCampina efficiënter worden geproduceerd. Bovendien bouwt de zuivelonderneming in Lochem een nieuwe duurzame boterinstallatie die de CO2-uitstoot sterk zal verminderen.

De verbouwing van de productievestiging in Lochem duurt ongeveer twee jaar. De uitbreiding daar zal naar verwachting 27 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. De vestiging in Den Bosch sluit medio 2025 de deuren, waarbij bijna 90 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit zal deels door natuurlijk verloop worden opgevangen. De betrokken medewerkers en vakbonden zijn over het voorgenomen besluit geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. FrieslandCampina past het Sociaal Plan toe en ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin