Greencore test plasticvrije verpakking sandwiches

28-07 | |
Greencore gaat de nieuwe verpakking uittesten in supermarkten van de Britse ketens Sainsbury’s en Co-op. - Foto: Greencore
Greencore gaat de nieuwe verpakking uittesten in supermarkten van de Britse ketens Sainsbury’s en Co-op. - Foto: Greencore

Het Ierse Greencore, een van de grootste leveranciers van sandwiches op de Britse en Ierse markt, gaat plasticvrije verpakkingen testen.

De nieuwe verpakking is gemaakt van papiervezels en biedt volgens Greencore dezelfde bescherming en houdbaarheid als een van plastic.

600 miljoen verpakte sandwiches per jaar

In normale jaren worden alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan 600 miljoen in plastic verpakte sandwiches per jaar verkocht. Die zijn vooral populair voor de lunch, maar worden ook gebruikt op andere eetmomenten. Greencore gaat de nieuwe verpakking uittesten in supermarkten van de Britse ketens Sainsbury’s en Co-op. Als dat een succes blijkt, worden ze uitgerold naar andere afnemers.

Aanpassingen in hele keten vereist

Hoofd duurzaamheid Andy Wright wijst er wel op dat het systeem aanpassingen vereist in de hele keten: “We kunnen dit niet alleen regelen, we staan voor ingewikkelde uitdagingen die gezamenlijke actie binnen en buiten de voedingssector vereisen.”

Lees ook: Verpakkingsmanager: ‘Geen verpakking is duurzaamst’

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteurBeheer