Handelshuis Olam splitst bedrijf voor groei

20-01-2020 | |
Foto: AFP
Foto: AFP

Olam International, een Aziatisch grondstoffenhuis, splits haar portfolio op in twee verschillende operationele bedrijven, met de bedoeling om elk van deze bedrijven afzonderlijk te laten draaien.

Het ene bedrijf zal zich richten op cacao, koffie, noten, kruiden en zuivelactiviteiten. Het andere zal granen, diervoeder, eetbare oliën, rijst en katoen omvatten.

De beslissing volgt op een bedrijfsevaluatie en een meerjarenplan dat begin 2019 werd aangekondigd. Het plan was om $ 3,5 miljard te investeren in belangrijke groeigebieden zoals noten, koffie en cacao, terwijl andere divisies werden afgestoten. Door de splitsing van het bedrijf hoopt Olam dat de focus versterkt, zodat meer geprofiteerd kan worden van belangrijke markttrends en er meer groei komt in de bedrijven.

Wereldwijd actief

Olam is wereldwijd actief in de handel van agrarische grondstoffen. Het bedrijf coördineert zijn Europese activiteiten vanuit Rotterdam, waar ook het wereldwijde inkoopkantoor voor zuivel van Olam zit. In Koog aan de Zaan en Wormer heeft Olam cacaoverwerkingslocaties. De jaaromzet van Olam is $ 30,5 miljard.

Kloosterman
Meer over


Beheer