Havermelk-maker Oatly overweegt beursgang

De maker van havermelk Oatly overweegt volgens ingewijden een beursgang. Volgens de bronnen zou het Zweedse bedrijf bij een beursintroductie inmiddels op circa $ 5 miljard (€ 4,2 miljard) gewaardeerd worden.

De beursgang zou plaatsvinden in de eerste helft van 2021. Oatley heeft volgens Bloomberg gesprekken gevoerd met potentiële adviseurs over de mogelijkheid van een beursnotering in de Verenigde Staten of een notering in Hongkong.

Groep investeerders

In juli haalde het havermelkmaker $ 200 miljoen aan nieuw kapitaal binnen van een groep investeerders. Daarin beroemdheden als Oprah Winfrey, Jay-Z en Natalie Portman, maar ook de investeringstak van Rabobank. Naar verluidt kreeg de groep, aangevoerd door investeerder Blackstone, daarmee circa 10% van Oatly in handen. Toen werd de beurswaarde ingeschat op $ 2 miljard.

Ook in Nederland

Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. Sinds vorig jaar maakt het in Malmö gevestigde bedrijf ook producten in Nederland. In Vlissingen produceert de onderneming zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio‘s.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.