Skip to content

Horeca weer veel gebruikgemaakt van NOW-steun

Coronaloonsteun is voor circa 40% in de afgelopen periode naar horeca- en cateringbedrijven gegaan.

Updated on:
Nieuws
Food
Foto: ANP

Foto: ANP

Van de toegekende aanvragen voor coronaloonsteun is circa 40% in de afgelopen periode naar horeca- en cateringbedrijven gegaan.

Dat meldt uitvoeringsinstantie UWV, die de aanvragen voor de NOW-steun verwerkt. In totaal keurde het UWV iets minder dan 41.000 aanvragen voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) goed en werd zo’n € 907 miljoen aan voorschotten uitgekeerd in de zevende periode, die gaat over de maanden november en december.

Ook voor starters

In de zevende periode NOW komen werkgevers met minimaal 20% omzetverlies in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Het maximale omzetverlies dat kon worden opgegeven was 80%, maar werd door het kabinet naar 90% verhoogd. Veel betaalde voorschotten gingen echter nog uit van het maximum van 80%. Dit zal bij de definitieve vaststelling worden verrekend.

In totaal kwamen 42.000 aanvragen binnen. Daarvan werden er bijna 1.500 afgewezen. Het gemiddelde omzetverlies van de aanvragers was 48,2%. Daarbij konden anders dan eerder ook starters een aanvraag voor loonsteun doen. Die moesten daarvoor een maandomzet als referentie kunnen opgeven.

Op 14 februari kunnen ondernemers aankloppen voor het achtste NOW-pakket. Ook hiervoor geldt een omzetderving van minstens 20%.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin