Doorgaan naar artikel

Ieren slachten veel meer runderen

In Ierland zijn in de maand april 161.200 runderen naar de slacht gebracht.

Image

In Ierland zijn in de maand april 161.200 runderen naar de slacht gebracht.

Dat was 17,5% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste vier maanden komt de runderslacht 11,4% hoger uit dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van het Central Statistics Office in Dublin. De sterke toename van het aantal geslachte runderen komt voor de boerenbond Irish Creamery Milk Suppliers Association niet als een verrassing.

Kostendruk

Algemeen secretaris John Enright: “Het was voorspeld dat de runderslacht dit jaar hoger zou zijn. Met hogere prijzen en de kosten van kunstmest enzovoorts hebben veel boeren ervoor gekozen om een beetje eerder te slachten met dus lagere karkasgewichten. Ook weerspiegelen de hogere slachtcijfers dat er minder vee wordt gehouden, waarschijnlijk vanwege de kostendruk.”

Geslachte varkens

Het aantal geslachte varkens lag in Ierland in april met 312.100 op exact hetzelfde niveau als een jaar eerder. Over de maanden januari tot en met april komt de varkensslacht 1,5% hoger uit. Bij schapen en lammeren is in april wel sprake van een toename met 31,1% naar 264.400 dieren. Over de eerste vier maanden komt de stijging hier uit op 16,4%.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin