Doorgaan naar artikel

Investeerder koopt groot Australisch melkveebedrijf van Chinese miljardair

Foto:  Jochen Schlenker

Foto: Jochen Schlenker

De Australische investeerder Prime Value Asset Management heeft voor circa € 40 miljoen de Van Dairy Groep in Tasmanië overgenomen.

Dit is een van de grootste melkveebedrijven down under. Het bedrijf was in handen van de Chinese miljardair Xianfeng Lu.

Oderzoek van overheidsinstanties

De Van Dairy Groep, die behoort tot de oudste landbouwbedrijven in het land, telt elf melkveehouderijen in het noorden van Tasmanië. De groep heeft zo’n 5.000 koeien en 2.200 hectare land in de regio Circular Head.

De groep kwam recent in het nieuws nadat overheidsinstanties onderzoek hadden aangekondigd na beschuldigingen van onderbetaling, het niet naleven van arbeidswetgeving, dierenmishandeling en het houden van te veel vee, waardoor afvalwater zorgde voor milieuschade in waterwegen.

Herstellen van schade

Manager Elizabeth Blackhurst van Prime Value benadrukt dat de nieuwe eigenaar zich zal richten op het herstellen van de schade die is ontstaan in en door toedoen van de Van Dairy Groep. “Door ons te richten op onze sociale en milieu-verantwoordelijkheden, kunnen we een landbouwportfolio ontwikkelen dat langetermijnvoordelen biedt voor de gemeenschap en voor onze investeerders”, zegt Blackhurst.

Zuivelmanager Kirsti Keightley van Prime Value meent dat dit de juiste tijd is om te investeren in melkveebedrijven. “Het potentieel van deze melkveehouderijen is groot want onze nationale kudde en melkproductie krimpen”, onderstreept ze.

Investeren in landbouw

Prime Value uit Melbourne richt zich sinds vijf jaar op landbouw. De investeerder heeft al twee melkveebedrijven in het zuidwesten van de staat Victoria en één in Tasmanië. Ook is Prime Value eigenaar van citrusboomgaarden in de Sunraysia-regio.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
René Groeneveld

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin