Skip to content

Kweekvleesbedrijf Aleph Farms dient eerste Europese aanvraag in

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Foods heeft een aanvraag voor goedkeuring voor vermarkting van ​​​​​​​kweekvlees in Zwitserland ingediend.

Nieuws
Food
Aleph Farms maakt runderkweekvlees. Het productmerk is Aleph Cuts en wordt gemaakt van cellen van Black Angus-koeien. - Foto: Aleph Farms

Aleph Farms maakt runderkweekvlees. Het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft goedkeuring gekregen om in eigen land hun producten te verkopen. Foto: Aleph Farms

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms heeft een aanvraag voor wettelijke goedkeuring voor vermarkting van kweekvlees in Zwitserland ingediend. Daarmee is het bedrijf het eerste dat binnen Europa een goedkeuring aanvraagt.

Omdat Zwitserland geen onderdeel is van de Europese Unie, heeft Aleph Farms de aanvraag ingediend bij het Zwitserse federale voedselveiligheids- en veterinaire bureau. Hiermee zou Zwitserland een voorsprong kunnen nemen op andere Europese landen wat betreft het toelaten van kweekvlees. Zover bekend zijn bij de Europese Unie nog geen Novel Food-aanvragen ingediend voor kweekvlees.

Aleph Farms werkt samen met voedingsbedrijf Migros

De aanvraag maakt deel uit van een samenwerking met Migros, het grootste voedingsbedrijf (supermarkt en vleesverwerker) van Zwitserland. Dat investeerde in 2019 voor het eerst in het kweekvleesbedrijf en hielp bij opschaling, het regelgevingsproces en commercialisering. Migros is ook een partner van het eveneens Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat.

Vanwege de consumentenrelaties die Migros heeft, verwachten de kweekvleesbedrijven beter gepositioneerd te zijn om kweekvlees naar de klant te brengen en producten aan te bieden die beter aansluiten op de wensen van de consument. Volgens een onderzoek door Aleph Farms en Migros zou 74% van de Zwitserse consumenten open staan voor het proberen van kweekvlees.

Kweekvlees onder merk Alpeh Cuts naar Singapore en Israël

Later dit jaar is Aleph Farms van plan om zijn merk Aleph Cuts in beperkte hoeveelheden in Singapore en Israël te lanceren en exclusieve proeverijen aan te bieden, in afwachting van wettelijke goedkeuringen.

Het kweekvleesbedrijf werd opgericht in 2017 en maakt runderkweekvlees. Het productmerk is Aleph Cuts en wordt gemaakt van cellen van Black Angus-koeien. In 2021 ging Aleph een samenwerking aan met BRF, een van ’s werelds grootste vleesbedrijven. In hetzelfde jaar haalde het in een investeringsronde ruim $ 100 miljoen op.

Lees ook: Zo wordt de industrie voor kweekvlees langzaam volwassen

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin