Skip to content

Kweekvleesbedrijf Meatable mikt voorlopig niet op EU

De Nederlandse start-up Meatable richt zich voorlopig niet op introductie van zijn kweekvleesproducten op de Europese markt.

Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

De Nederlandse start-up Meatable richt zich voorlopig niet op introductie van zijn kweekvleesproducten op de Europese markt. Dat vertelt medeoprichter Krijn de Nood aan Business Insider.

Meatable wil het gekweekte varkensvlees eerst introduceren in Singapore, waar de regelgeving soepeler is. Andere kweekvleesspelers zoals het Nederlandse Mosa Meat en Amerikaanse Eat Just kiezen ook voor de Aziatische stadstaat om hun producten te introduceren. Het voedselveiligheidstraject kost te veel tijd, zo’n drie tot vier jaar.

Meatable naar Amerikaanse markt

Volgend jaar wil Meatable ‘hybride’ producten verkopen in Singapore: voor de helft kweekvlees en voor helft dierlijk. De aanvraag voor toelating op deze markt loopt. Daarna richt het volgens De Nood de pijlen op Amerika, waar onlangs de eerste goedkeuring voor kweekvlees is gegeven door het ministerie van Landbouw. In 2027 hoopt Meatable de Amerikaanse markt te betreden.

Groeifinanciering ophalen

Verder vertelt De Nood dat het bedrijf in 2025 een nieuwe investeringsronde om € 200 miljoen op te halen. Hiervan wordt € 150 miljoen gepompt in de eerste eigen productielocatie. Waar deze moet komen is nog niet bekend, maar de opties zijn Singapore en Amerika.

Lees ook: Daan Luining: ‘Kweekvlees is bijzonder, uitleg daarom noodzakelijk’

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin