Lager resultaat voor Südzucker

17-06-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Voedingsfabrikant en bietenverwerker Südzucker heeft in het op 1 maart begonnen eerste kwartaal van 2021-‘22 een geringer operationeel resultaat gehaald dan in het vergelijkbare kwartaal van het voorafgaande boekjaar.

Het Duitse concern, de leidende bietenverwerker in Europa, handhaaft desondanks zijn vorige maand gegeven positieve outlook voor het jaar als geheel. Dit gezien het onveranderd goede verloop van de bestrijding van de coronapandemie, althans in Europa.

Omzet Südzucker steeg wel

Diezelfde coronapandemie leidt tot verschuivingen van de financieel-economische en gedeeltelijk ook tegenovergestelde effecten tussen de kwartalen onderling. Dat is tevens de oorzaak van het lagere resultaat in de eerste drie maanden. Dit daalde met € 12 miljoen naar € 49 miljoen, zo blijkt uit een tussentijdse mededeling van de beursgenoteerde onderneming. De omzet steeg wel, namelijk met ongeveer € 83 miljoen naar € 1,75 miljard. De cijfers gelden als voorlopig. Op 8 juli komen de Duitsers met een volledig en definitief kwartaalverslag.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur
Meer over


Beheer