Doorgaan naar artikel

Lidl sluit zich aan bij Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Lidl is de eerste supermarkt die zich aansluit bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Nieuws
Food
Lidl-filiaal. - Foto: ANP premium

Lidl-filiaal. - Foto: ANP

Lidl is de eerste supermarkt die zich aansluit bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Met het partnerschap wil de supermarkt laten zien dat de organisatie de missie heeft om biodiversiteitsverlies tegen te gaan.

Biodiversiteit is een van de zes pijlers waarop Lidl zich richt om een duurzame en gezonde leefstijl toegankelijk te maken. De winkelketen wil door de samenwerking meer kennis op doen om biodiversiteitsverlies tegen te gaan. Het zwaartepunt van de inzet komt te liggen bij de toeleveringsketens, het productaanbod en de gebouwen. Emeritus hoogleraar Louise Vet, voorzitter van het Deltaplan, verwelkomt Lidl met open armen. “Dat Lidl zich aan het Deltaplan verbindt, biedt perspectief omdat supermarkten met hun inkoopbeleid en consumentensturing echt kunnen bijdragen aan een biodiverse en daardoor sterke natuur.”

Het doel van het Deltaplan is om biodiversiteitsverlies in Nederland tegen te gaan. In 2018 zijn negentien partijen samen gekomen in Samen voor Biodiversiteit. Samen met partners zetten zij in op kennis verspreiden, maar ook in het meetbaar maken van prestaties die bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Op dit moment zijn 200 partijen aangesloten als supporter of partner. Onder de partners zijn ook Cosun, Rabobank en Top Institute Food and Nutrition (TIFN) aangesloten.

Lees ook: ABN Amro: food zorgt voor € 4 miljard schade aan biodiversiteit

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin