Skip to content

Lidl stopt samenwerking met Too Good To Go

Updated on:
Business
Nieuws
Too Good To Go

Foto: ANP

Supermarktketen Lidl stopte de samenwerking met Too Good To Go. In plaats daarvan gaat het zelf ‘verspil mij niet’-groente- en fruittassen verkopen. De supermarkt verkocht de afgelopen 3 jaar bijna 2 miljoen Too Good To Go-boxen via de app van het anti-verspillingsplatform.

Lidl stelt dat de samenwerking met Too Good To Go er mede voor zorgde dat het inzichten verkreeg in hoe het minder voedsel kon verspillen. Door de tassen direct in de winkels samen te stellen en de processen te optimaliseren, wordt er minder voedsel weggegooid. Klanten betalen € 3 voor een tas die gemiddeld zo’n 4 kilo aan groente en fruit bevat.

Reactie Too Good To Go

Too Good To Go-directeur in Nederland Geertje Zeegers zegt: “De missie van Too Good To Go is om iedereen te inspireren en het mogelijk te maken om samen voedselverspilling tegen te gaan. Dat we in 3 jaar tijd meer dan 1,9 miljoen Fruit- & Veggie Bags hebben gered met Lidl Nederland is een resultaat om trots op te zijn. We zijn blij dat Lidl onze missie om voedselverspilling tegen te gaan, blijft delen.”

Lees meer over voedselverspilling: hoe gaan foodbedrijven voedselverspilling tegen en hoe maken ze van reststromen voeding voor humane consumptie?

Overblijvers

Lidl is niet de enige supermarkt die een eigen systeem heeft om voedsel dat niet meer in de schappen ligt aan de consument voor gereduceerd tarief te verkopen. Zo heeft Albert Heijn ‘Overblijvers’, waarmee het pakketten aanbiedt aan consumenten. Supermarktketen Dirk ging dit jaar juist een samenwerking aan met het anti-verspillingsplatform na een succesvolle pilot. De meeste supermarkten bieden naast pakketten ook producten aan die de houdbaarheidsdatum bijna naderen tegen een gereduceerd tarief.

Sinds vorig jaar heeft Too Good To Go zijn scope verbreed en heeft ook samenwerkingen met producenten zoals Unilever en met de horeca.

Lees ook: Too Good To Go verkoop 250.000 fabrikant boxen

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin