Doorgaan naar artikel

Logo moet voedselverspilling in horeca verlagen

Foto: ANP

Foto: ANP

In de strijd tegen voedselverspilling heeft landbouwminister Carola Schouten een speciaal logo ontwikkeld waarmee restaurants kunnen aangeven dat de restjes mee naar huis mogen.

Het logo moet aangeven dat het vragen om een foodybag normaal is. Tijdens een proef tegen voedselverspilling bleek dat honderd restaurants in zes weken tijd de voedselverspilling met 21% wisten te verlagen. Horeca-ondernemers hebben bijvoorbeeld geprobeerd kleinere porties aan te bieden of porties om te delen. Dit initiatief is, samen met het #verspillingsvrij-logo en de foodybag-campagne, onderdeel van de grootschalige aanpak in de horecasector om voedselverspilling tegen te gaan.

Rabobank

Doelstelling is om de voedselverspilling in 2030 te halveren. Volgens Rabobank levert dit halveringsdoel in 2030 voor de horecasector een potentiële kostenbesparing op van € 291 miljoen euro (30,5 kilo) en een reductie van 60.500 ton CO2-uitstoot.

Wereldwijd wordt ongeveer een derde van al het voedsel verspild. De Nederlandse horecasector verspilt 14% voedsel per jaar van het totaal (2 miljoen ton) in Nederland.

Snel delen

Image
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin