Skip to content

Marks & Spencer lanceert nieuwe vegetarische maaltijden

Het Britse Marks & Spencer lanceert een nieuwe reeks vegetarische maaltijden onder de merknaam Veggie.

Nieuws
Food
De vegetarische maaltijden van Marks & Spencer bevatten veel groenten. - Foto: Marks & Spencer premium

De vegetarische maaltijden van Marks & Spencer bevatten veel groenten. - Foto: Marks & Spencer

De nieuwe reeks vegetarische maaltijden van het Britse Marks & Spencer (M&S) krijgen de merknaam Veggie. M&S zegt hiermee te reageren op de groeiende vraag van haar klanten naar meer vegetarische keuzes.

De serie omvat veertien verschillende vegetarische maaltijden die door de eigen koks van het Britse warenhuis- en foodwinkelbedrijf zijn ontwikkeld. Maaltijden als risotto of ravioli worden geprijsd op £4, wat momenteel rond de € 4,40 is.

Uit onderzoek door M&S zelf zou blijken dat vegetariërs vaak het gevoel hebben over het hoofd gezien te worden. 60% is ook ontevreden over het aanbod in supermarkten of restaurants, meldt het winkelbedrijf.

Leestip: Groente in Verenigd Koninkrijk in beeld als vleesvervanger

Vegetarische maaltijden vol groenten

Sharry Cramond, zelf vegetariër en directeur Marketing & Hospitality: ‘’Veel vegetariërs weten maar al te goed hoe het voelt als je kijkt op het menu in een restaurant of de schappen in de supermarkt en alleen maar een handvol vleesvrije opties ziet. Onze nieuwe Veggie-reeks voldoet meer dan voldoende aan de behoefte van vegetariërs die heerlijke, moderne maaltijden vol groenten zoeken”.

M&S, één van de grotere foodretailers in het Verenigd Koninkrijk, bracht in 2019 al de voor vegetariërs geschikte Plant Kitchen producten uit. De verkopen daarvan zijn in het boekjaar tot eind maart 2022 23% hoger uitgekomen dan in de voorafgaande twaalf maanden. Plant Kitchen is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 200 producten.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin