Skip to content

Moolec haalt € 28 miljoen binnen voor dierlijk eiwit uit planten

Moolec Science heeft € 28 miljoen ($ 30 miljoen) opgehaald voor de verdere ontwikkelingen van ‘Piggy Sooy’, sojabonen met dierlijk eiwit.

Moolec piggy sooy

Moolec Science ontwikkelt sojabonen met dierlijke eiwitten. Foto: Moolec Science

Moolec Science heeft € 28 miljoen ($ 30 miljoen) opgehaald voor de verdere ontwikkelingen van ‘Piggy Sooy’, sojabonen met dierlijk eiwit.

Het Brits-Amerikaans-Nederlandse bedrijf gaat met de investering de commercialisering versnellen. Ook wil Moolec verder gaan met de productontwikkeling.

Piggy Sooy

Moolec maakt dierlijke eiwitten in planten. Het bedrijf past de genetica van planten zo aan dat ze als kleine ‘fabriekjes’ dierlijke eiwitten gaan maken. In het geval van de Piggy Sooy bestaat 25% van de boon uit varkens-eiwit. Het is hiermee een hybride product en is volgens het bedrijf uitstekend te gebruiken in vleesvervangers doordat het een ‘vlezige’ textuur geeft. Het bedrijf hoopt in 2025 hun Piggy Sooy op de markt te kunnen brengen. Naast de ‘varkensbonen’ ontwikkelt het bedrijf ook met erwten en saffloer.

Amerikaanse markt

Het bedrijf richt zich vooralsnog op de Noord-Amerikaanse markt. De regels rondom genetische modificatie (GMO) zijn daar soepeler dan in de EU. In de VS is op dit moment ook een goedkeuring aangevraagd bij het ministerie van landbouw USDA en is men ook bezig met de voedselveiligheidsgoedkeuring.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin