Nederlandse LocalTea breidt uit naar België

03-12-2021 | |
Theeplantage. - Foto: Canva
Theeplantage. - Foto: Canva

Naast thee van Nederlandse bodem biedt LocalTea nu ook van Belgische bodem aan in de Belgische supermarktketen Delhaize.

Onder de vlag van LocalTea teelt Raf Rombouts thee in het Belgische Loenhout en is daarmee de eerste grootschalige theeproducent van België. De planten zijn afkomstig uit Nederland waar de oprichter van LocalTea, Johan Jansen, acht jaar bezig is geweest om deze winterhard te maken. Op de plantage in Zundert wordt al enkele jaren thee geoogst en is daarmee minstens vijf maanden verser dan de thee uit Azië. Ook is de keten korter en transparanter en wordt er volgens het bedrijf 99% minder water en energie gebruikt en komt er 96% minder CO2 vrij dan bij geïmporteerde thee. In België worden zes verschillende smaken thee vooralsnog exclusief verkocht bij Delhaize, de grootste supermarktketen van het land.

Investering mislukt

Voor de stap naar de Belgische markt had LocalTea investeringsgeld gevraagd bij het programma Dragons’ Den, een tv-programma waarin investeerders tegen elkaar opbieden om een bedrijfsaandeel. Dat liep vooralsnog op niets uit. In Nederland is LocalTea verkrijgbaar bij Plus, Coop, Jumbo, Marko en Sligro. Ook zijn de veredelde theeplanten te koop zodat consumenten zelf thee kunnen maken.

Hilhorst
Alieke Hilhorst RedacteurBeheer