Skip to content

Nestlé ontwikkelt producten met ‘diervrije’ zuiveleiwitten

Voedingsbedrijf Nestlé onderzoekt de mogelijkheden om zuiveleiwitten te gebruiken die zijn geproduceerd met behulp van micro-fermentatie.

Nieuws
Food
Nestlé zal een nieuw product met de 'dierloze' eiwitten testen via de nieuw opgerichte onderzoeksdivisie R&D Accelerator. - Foto: Nestlé premium

Nestlé zal een nieuw product met de 'dierloze' eiwitten testen via de nieuw opgerichte onderzoeksdivisie R&D Accelerator. - Foto: Nestlé

Voedingsbedrijf Nestlé onderzoekt de mogelijkheden om zuiveleiwitten die zonder koeien zijn geproduceerd te gebruiken in zijn producten. Het gaat om zuiveleiwitten die met behulp van micro-fermentatie worden gemaakt.

Hierbij worden micro-organismen zo geprogrammeerd dat ze eiwitten produceren die gelijk zijn aan zuiveleiwitten. De wei-eiwitten die Nestlé gaat gebruiken, komen van het Amerikaanse bedrijf Perfect Day.

Nestlé zal een nieuw product met deze eiwitten testen via de nieuw opgerichte Amerikaanse R&D Accelerator. Dat is een onderdeel van Nestlé Research waar wetenschappers, studenten en start-ups nieuwe technologieën en producten ontwikkelen en testen. Het bedrijf wil het product later dit jaar op de Amerikaanse markt brengen als proef. Het heeft niet bekend gemaakt om wat voort soort product het gaat.

Producten met kleinere ecologische voetafdruk

“We zijn verheugd om Nestlés eerste diervrije, op zuiveleiwit gebaseerde producten te testen via onze Amerikaanse R&D Accelerator”, zegt Joanna Yarbrough, hoofd van deze onderzoeksafdeling. “Hoewel deze categorie nog erg jong is, weten we dat consumenten op zoek zijn naar producten met een kleinere ecologische voetafdruk, en we beschouwen deze weg als een toekomstige groeimogelijkheid voor ons bedrijf.”

Volgens het Zwitserse voedingsconcern blijft zuivel een belangrijk onderdeel van Nestlés portfolio en levert het essentiële voedingsstoffen voor jonge kinderen, terwijl het ook bijdraagt aan het economisch onderhoud van boeren wereldwijd. “Daarom blijft Nestlé oplossingen en technologieën onderzoeken om zuivel klimaatvriendelijker te maken”, aldus het bedrijf. Ontwikkeling gaat dan ook via drie sporen:

  1. het verduurzamen van zuivel,

  2. het lanceren van plantaardige zuivelalternatieven,

  3. het gebruik van nieuwe technieken, zoals micro-fermentatie.

Micro-fermentatie voor het maken van melkeiwitten krijgt de laatste tijd veel aandacht. Zo gingen onlangs DSM en Fonterra een samenwerking aan in de vorm van een start-up voor de ontwikkeling van dergelijke eiwitten.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin