NZO: Nederlandse zuivelketen blinkt uit in kwaliteit

De Nederlandse zuivel heeft een sterke positie wereldwijd door de hoge en constante kwaliteit. Dat schrijft de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) in het rapport ‘Zuivel op hoog niveau’ dat de organisatie deze week uitbracht.

Eerder ontving VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer al een exemplaar. “Kwaliteit maakt het verschil op de mondiale zuivelmarkt. Daarmee onderscheiden wij ons van de concurrentie”, aldus Hein Schumacher, voorzitter NZO en CEO FrieslandCampina in het rapport.

‘Een sterke economische sector’

De zuivelsector heeft een exportwaarde van € 7,6 miljard en levert daarmee een bijdrage van 7% aan het Nederlandse handelsoverschot. “Geholpen door de gunstige klimatologische omstandigheden, de strategische ligging van Nederland en niet te vergeten het vakmanschap staat er een sterke economische sector die een belangrijke bijdrage levert aan de BV Nederland. De melkveehouderij en de zuivelindustrie zijn samen goed voor tienduizenden banen en miljarden euro’s aan omzet.”

Om precies te zijn gaat het om een werkgelegenheid van 35.200 banen in de melkveehouderij en 13.800 in de zuivelindustrie, aldus het rapport.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.