Skip to content

Omzet groothandel stijgt 17% in derde kwartaal

Omzet van de groothandel en handelsbemiddeling is in het derde kwartaal van 2021 met 17% gestegen.

De groothandel in voedingsmiddelen zag de omzet in het derde kwartaal 5% toenemen ten opzichte van vorig jaar. - Foto: Herbert Wiggerman premium

De groothandel in voedingsmiddelen zag de omzet in het derde kwartaal 5% toenemen ten opzichte van vorig jaar. - Foto: Herbert Wiggerman

De omzet van de groothandel en handelsbemiddeling is in het derde kwartaal van 2021 met 17% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Het is voor het derde kwartaal op rij dat de omzet toeneemt. De groothandel in voedingsmiddelen noteerde een bescheiden stijging van ruim 5%. De groothandel in landbouwproducten steeg net iets harder dan het gemiddelde en noteerde een plus van ruim 18%. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De stijging van de energieprijzen komt tot uitdrukking in de plus van 61% voor groothandelaren in olie en steenkool.

Minder faillissementen

Het aantal faillissementen in de groothandel en handelsbemiddeling kwam in het derde kwartaal uit op dertig. Dat is voor het vijfde kwartaal op rij minder. In 2019 voor het uitbreken van de coronacrisis werden gemiddeld negentig faillissementen per kwartaal uitgesproken.

Het vertrouwen van ondernemers in de groothandel nam met een score van 23,5 aan het begin van het vierde kwartaal iets af ten opzichte van een kwartaal eerder. Het vertrouwen is ondanks de daling nog altijd groter dan in de eerste helft van dit jaar. De meting is wel op basis van vragen aan het begin van het vierde kwartaal, benadrukt het CBS.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin