Skip to content

Ernst & Young verwacht explosieve groei verkoop vleesvervangers

De verkoop van vleesvervangers zal voor 2035 aanzienlijk groeien. Dat voorspellen onderzoekers van Ernst & Young.

Updated on:
Nieuws
Food
verkoop Vleesvervangers

Foto: Ton Kastermans

De verkoop van vleesvervangers zal voor 2035 aanzienlijk groeien. Dat voorspellen onderzoekers van Ernst & Young. Nu en op de korte termijn is een daling te zien, maar dat zal omslaan. Het onderzoek is gefinancierd door Protein Industries Canada.

Het onderzoek voorspelt dat de wereldwijde verkoop van vleesvervangers zal stijgen van $ 16,5 miljard (€ 15,5 miljard) in 2021 naar $ 139,4 miljard (€ 131,2 miljard) in 2035. Dit zou een groei van 16,5% per jaar betekenen. Nu en op de korte termijn is er een daling in de markt, maar de voorspelling is dat dit op de lange termijn zal omslaan.

Sterke fundamenten voor groei

Verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de groei werden onderzocht, zoals prijsgevoeligheid, krapte van de arbeidsmarkt, voorkeuren voor gezonde voeding en de groei van opkomende markten. Hiervoor werden onder andere gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie en het Good Food Institute gebruikt. Hieruit bleek dat ondanks obstakels zoals etikettering en voedselveiligheidsvoorschriften, er potentie is tot explosieve groei.

Groei andere productgroepen

In andere categorieën van plantaardige producten werd ook groei voorspeld. Zo zouden plantaardige zuivelproducten van $ 14,4 miljard (€ 13,6 miljard) in 2021 tot $ 51,3 miljard (€ 48,3 miljard) in 2035 kunnen groeien. Dit is een groei van 9,5% per jaar. Ook zouden plantaardige bakproducten met 4,1% kunnen stijgen.

Lees ook: Driekwart Nederlanders wil overheidssubsidie voor vleesvervangers

Snel delen

Afbeelding
Lauressa van Roekel

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin