Skip to content

Opnieuw overnames door koel- en vrieshuisgigant

Lineage Logistics neemt in één keer drie Nederlandse bedrijven over.

Foto: Canva

Foto: Canva

Lineage Logistics neemt in één keer drie Nederlandse bedrijven over.

Het Amerikaanse bedrijf neemt Frigocare Rotterdam, de Nederlandse tak van het Noorse Frigocare, over. Ook twee Gelderse bedrijven komen in handen van Lineage Logistics: H&S Coldstores in Barneveld en Van Tuyl Logistics in Gameren. In totaal wordt de opslagcapaciteit van Lineage Logistics hiermee met 250.000 vierkante meter uitgebreid.

Nederland is cruciaal punt

Nog geen week geleden maakte het Amerikaanse bedrijf bekend € 1,5 miljard te hebben opgehaald bij investeerders, waaronder Rabobank. Met die kapitaalinjectie neemt het bedrijf nu drie Nederlandse bedrijven over. Harld Peters, Senior Vice President van Lineage Logistics Europa, zegt dat Nederland een cruciaal punt is in de Europese markt: “Door de centrale ligging en de goede toegang tot de havens is Nederland een belangrijk punt binnen de keten voor gekoelde voeding in Europa.”

Zes bedrijven in Nederland

Het afgelopen jaar deed Lineage Logistics al meerdere grote overnames in Nederland waarvan die van Kloosterboer Groep de grootste was. In totaal nam de koel-en vrieshuisgigant zes bedrijven in Nederland over in 2021. In totaal beschikt Lineage Logistics nu over meer dan 400 locaties verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin