Skip to content

Overname Pieter Pot om faillissement te voorkomen

Verpakkingsloze supermarkt Pieter Pot verkeert in financieel zwaar weer.

Pieter Pot is opgericht in 2019 en is nu actief in Nederland en België.  Foto: Roel Dijkstra premium

Pieter Pot is opgericht in 2019 en is nu actief in Nederland en België. Foto: Roel Dijkstra

Verpakkingsloze supermarkt Pieter Pot verkeert in financieel zwaar weer.

Oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt trekken zich beide terug en maken plaats voor nieuwe aandeelhouders. Dat blijkt uit een brief van nieuwe aandeelhouders Jordan Koppelle en Dominique Rommers naar de leveranciers die in handen is van RetailTrends.

​Schoemaker en Bijmolt blijven betrokken bij Pieter Pot

De twee melden in de brief dat ze de aandelen hebben overgenomen van de voormalige aandeelhouders ‘en hebben daarmee voorkomen dat het bedrijf failliet ging’. Inmiddels hebben Schoemaker en Bijmolt beide via social media aangekondigd terug te treden, hoewel ze allebei nog betrokken blijven bij Pieter Pot.

In de brief wordt gevraagd aan crediteuren om genoegen te nemen met een percentage van de openstaande vordering: “Wij begrijpen dat het voor u een aanzienlijke aderlating betekent, doch in geval van faillissement zult u zich bij een aangesteld curator dienen te melden als concurrent crediteur, waarbij de preferent crediteuren voorgaan in betaling.”

Businessmodel Pieter Pot niet rendabel

Koppelle en Rommers zijn eigenaren van de Delicatessenfabriek en al betrokken bij Pieter Pot. Zij zijn de partij die verantwoordelijk is voor het wassen van de glazen potten en flessen. Schoemaker zegt blij te zijn een dat ze een eigenaar hebben gevonden in de Delicatessenfabriek, maar ook teleurgesteld dat het niet op eigen kracht is gelukt om het businessmodel van het bedrijf rendabel te krijgen. In diezelfde brief geven de nieuwe eigenaren aan dat zij ‘nieuw geld’ in de onderneming willen steken en kijken naar manieren om te besparen op kosten.

Pieter Pot is opgericht in 2019 en is nu actief in Nederland en België. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 50.000 klanten. In 2021 haalde het bedrijf een kapitaalinjectie van € 9 miljoen binnen.

Lees ook: Jouri Schoemaker: ‘Pieter Pot gaat voor systeemverandering in verpakken’

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin