Skip to content

Overname Stegeman stuit op Belgische karteldienst

De overname van Stegeman en Imperial door voedingsbedrijf What’s Cooking? stuit op bezwaren van de Belgische karteldienst.

Piet Sanders, CEO van What's Cooking?, voorheen Ter Beke. Het bedrijf wil Stegeman overnemen. - Foto: ANP premium

Piet Sanders, CEO van What's Cooking?, voorheen Ter Beke. Het bedrijf wil Stegeman overnemen. - Foto: ANP

De geplande overname van vleesbedrijf Stegeman en zijn Belgische zusterbedrijf Imperial door voedingsbedrijf What’s Cooking? stuit op bezwaren van de Belgische karteldienst.

De adviseur van de dienst, het Auditoraat, heeft een niet-bindend voorstel gedaan om de acquisitie niet goed te keuren. Eerder liet ook de Nederlandse mededingingsdienst ACM al bezwaren tegen de overname horen.

What’s Cooking? – voorheen Ter Beke – wil de vleeswarenbedrijven met één fabriek in Nederland en vijf in België overnemen van het Mexicaanse Sigma. In beide landen heeft What’s Cooking? ook een reeks andere activiteiten.

“Na een grondige voorbereiding, indiening, toelichting en antwoorden heeft What’s Cooking? een kopie ontvangen van het voorstel tot besluit dat het Auditoraat aan het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit heeft voorgelegd. Hoewel dit slechts een niet-bindend voorstel voor een besluit is, stelt het Auditoraat het College voor de transactie niet goed te keuren”, laat het Belgische bedrijf aan de beurs weten.

Internationale concurrentie

What’s Cooking? is het niet eens met het standpunt van de onderzoeksdienst, ‘in het bijzonder omdat het voorbijgaat aan de internationale concurrentie waarmee de onderneming wordt geconfronteerd op een grensoverschrijdende markt voor de levering van voornamelijk homogene huismerkproducten’.

Het bedrijf zal in de komende dagen zijn schriftelijke opmerkingen op het voorstel aan de Belgische Mededingingsautoriteit voorleggen. De beslissing van ACM over de toelaatbaarheid van de is eveneens nog hangende. ‘In overeenstemming met de koopovereenkomst blijven beide partijen samenwerken met de mededingingsautoriteiten om positieve besluiten te verkrijgen voor de geplande datum van 1 juni 2023’, aldus What’s Cooking?

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin