Skip to content

Plukon Food Group viert 125-jarig bestaan

Updated on:
Business
Pluimvee
Nieuws
Foto: Plukon -

Foto: Plukon

Plukon Food Group bestaat volgend jaar 125 jaar. Donderdag vond de aftrap van een jaar vol festiviteiten plaats.

Volgend jaar zal Plukon op alle 18 locaties open dagen organiseren voor zijn medewerkers en hun familieleden. Ter ere van het 125-jarig bestaan overhandigde de burgemeester van de gemeente Oldebroek een erepenning aan CEO Peter Poortinga. Plukon is sinds de jaren ‘60 een belangrijke werkgever voor de regio.

Jubileumboek

Poortinga reikte het speciaal voor het 125-jarig bestaan gemaakte jubileumboek uit aan aanwezige oud-directieleden. Alle 5.500 Plukon-medewerkers ontvangen dit boek als dank voor hun dagelijkse inzet. Voor Plukon zijn loyale betrouwbare medewerkers van levensbelang, want elke dag moet er een topprestatie geleverd worden om de dagverse kip- en maaltijdproducten bij te klanten in de winkelschappen te krijgen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Plukon gaat terug naar de pluimveehandel de familie Moormann in Goor in 1894. Die startte met de handel van eieren langs de deuren en later met fazanten en patrijzen, gevolgd door de verkoop voor de verse piepkuikens rond de feestdagen. Een belangrijk moment in de geschiedenis is de overgang van handmatig slachten naar een sterke automatisering rond 1950.

In de jaren ‘90 wordt Friki het eerste en sterkste verse kip merk in Nederland en Duitsland. Vanaf 2000 heeft Plukon zich verder toegelegd op meer toegevoegde waarde van gemaksproducten voor consumenten, zoals ovenschotels, gegaarde producten, ook kant-en-klaarmaaltijden, zoals verse stoommaaltijden.

Overnames

Plukon kent vanaf 2005 een historie van overnames, waarvan Pingo, Stolle en DUC de meeste impactvolle bedrijven zijn geweest in de internationale ambitie van Plukon om een grote, succesvolle speler op de Noordwest Europese markt te zijn. Plukon Group heeft productievestigingen in Nederland (5), België (3), Duitsland (5), Polen (1) en Frankrijk (4). Bij Plukon Food Group werken meer dan 5.500 medewerkers. De omzet van Plukon is circa € 1,8 miljard.

Snel delen

Afbeelding
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin