Doorgaan naar artikel

Plus test verkoop vleesvervangers naast vlees

Supermarktketen Plus doet een proef met de schapindeling in een aantal winkels. Vleesvervangers komen naast het vlees te liggen.

Plus vleesvervangers

Een schap vol vleesvervangers bij Plus. Foto: ANP

Plus gaat in een aantal winkels het vleesschap anders inrichten. Leidraad is het gebruik van de productsoort en niet meer op diersoort. Vega gehakt komt hierdoor naast rundergehakt.

De vleesvervangers worden met deze opzet opgenomen in het vleesschap. De supermarkt gaat de opzet eerst in een aantal winkels testen. De schapindeling van supermarkten wordt op dit moment ingedeeld op basis van diersoort. Plus kiest er nu voor om producten in te delen op basis van productsoort: runderbraadworst bij varkensbraadworst en half-om-halfgehakt bij kipgehakt. Hierdoor krijgt vegan rulgehakt een plek naast de andere producten met dezelfde toepassing. De supermarkt weet nog niet hoelang de proef zal lopen.

Experimenteren met posities

Plus gaf eerder al aan in een interview met Food & Agribusiness aan dat het experimenteert met de positionering van vleesvervangers. “In een van ons laatste klantenonderzoeken kwam naar voren dat met name vegetariërs het niet prettig zouden vinden als zij hun vleesvervangers tussen het vlees moeten vinden. Het zou kunnen dat vleesvervangers straks op meerdere plekken in de winkel te vinden zijn.” Met de nieuwe indeling richt Plus zich met name op flexitariërs.

Andere supermarkten testen ook

Lidl en Jumbo hebben beide een soortgelijke proef gedraaid, zij het met enkele vleesvervangers naast hun dierlijke variant. Jumbo concludeerde hieruit dat het onvoldoende effect had. Lidl heeft geen conclusies gepubliceerd aan de hand van hun pilot.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin