Skip to content

Rechtstreex behaalt crowdfundingsdoel, uitbreiding Utrecht definitief

Online boodschappenservice met lokale producten Rechtstreex heeft zijn crowdfunding-doel behaald, waardoor de uitbreiding naar Utrecht nu definitief doorgaat. Rechtstreex heeft sinds juni € 495.450 opgehaald en de supermarkt rond de actie nu af met bijna € 100.000 meer dan wat het minimumdoel was.

Nieuws
Food
Rechtstreex opent in september de eerste drie afhaalpunten in Utrecht. Foto: ANP/Arie Kievit

Rechtstreex opent in september de eerste drie afhaalpunten in Utrecht. Foto: ANP/Arie Kievit

Online boodschappenservice met lokale producten Rechtstreex heeft zijn crowdfundingsdoel behaald, waardoor de uitbreiding naar Utrecht nu definitief doorgaat. Rechtstreex heeft sinds juni € 495.450 opgehaald en de supermarkt rond de actie nu af met bijna € 100.000 meer dan wat het minimumdoel was.

Met het geld gaat het bedrijf investeren in groei en uitbreiden naar Utrecht. Dit betekent dat Rechtstreex over de grens van de provincie Zuid-Holland gaat. In september openen de eerste drie afhaalpunten in de Domstad.

Boeren om de online supermarkt te beleveren zijn al gevonden, al hoopt Rechtstreex het bestand nog verder aan te vullen. Naast Utrecht breidt Rechtstreex met veertig afhaalpunten uit in het gebied waarin het bedrijf al actief is.

Met de schaalvergroting wil Rechtstreex de ketens nog verder verduurzamen en ook bijdragen aan het verduurzamen van de landbouw. Oprichter Maarten Bouten: “De droogte, stikstofcrisis en krimpende biodiversiteit maken duidelijk dat ons voedselsysteem moet veranderen. De oplossing hebben we voorhanden, maar voor echte impact zijn we nog niet met genoeg.”

Lees ook: Crowdfunding bij korte ketens populair

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin