Skip to content

Rode Kruis gaat voedselboxen uitdelen

Updated on:
Politiek & Beleid
Nieuws
Een vrijwilliger van het Rode Kruis bij een wand met kaartjes die in de dozen met materiaal die ze toegezonden krijgen zaten. - Foto: ANP

Een vrijwilliger van het Rode Kruis bij een wand met kaartjes die in de dozen met materiaal die ze toegezonden krijgen zaten. - Foto: ANP

Het Rode Kruis gaat voedselboxen uitdelen aan mensen die door de coronacrisis moeite hebben om rond te komen. De boxen worden gevuld met verse producten die boeren momenteel niet kunnen exporteren, of afzetten via de horeca.

Het Rode Kruis heeft voor de hulpactie de handen ineengeslagen met boeren die met een voorraadoverschot zitten. Hun producten worden naar een centraal punt in Nederland gebracht, waar de voedselboxen worden samengesteld.

Vrijwilligers van de hulporganisatie bezorgen de voedselboxen vervolgens door heel Nederland, kondigt het Rode Kruis donderdag 16 april aan. Met de inhoud van de pakketten kunnen mensen twee tot drie warme maaltijden maken voor twee personen.

Duurzame oplossing bieden

De voedselboxen zijn bedoeld voor mensen die extra kwetsbaar zijn tijdens de coronacrisis. “Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt en niet in aanmerking komen voor andere hulp of de weg naar de hulp niet goed weten te vinden”, legt een woordvoerster van het Rode Kruis uit. “Denk aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

3FM Serious Request: Never Walk Alone

Het Rode Kruis wil met deze voedselboxen een duurzame oplossing bieden voor mensen die tijdelijk tussen wal en schip vallen.” De actie wordt gefinancierd met de donaties en opbrengsten van de inzamelingsactie 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Tot en met zaterdag draaien dj’s van 3FM verzoekplaten die luisteraars tegen betaling kunnen aanvragen.

Woordvoerster Rode Kruis: “Sommige producten krijgen we zonder vergoeding van boeren, maar andere kostbare producten worden betaald. Uiteraard wel voor minder dan de reguliere verkoopprijs. De samenwerking tussen ons verloopt via de Taskforce Korte Keten. Op Platform KoopOnzeOogst bieden telers de producten aan.”

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin