Skip to content

Salademaker Johma opnieuw naar andere eigenaar

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Salademaker Johma heeft opnieuw een nieuwe eigenaar. Het moederbedrijf van de van oorsprong Twentse onderneming, Signature Foods, wordt door de Britse investeringsmaatschappij IK Investment Partners verkocht aan het eveneens Britse Pamplona Capital Management. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Volgens het Financieele Dagblad (FD) is met de overname een bedrag van € 750 miljoen gemoeid. Dat is in ieder geval fors meer dan de prijs die IK Investment in 2015 neerlegde voor Signature, dat ging volgens het FD om een bedrag van € 285 miljoen. De vraagprijs was naar verluidt € 600 miljoen, die is nu in ieder geval ruim overboden.

Smeerbare salades

Signature Foods verkoopt onder meer smeerbare salades in de Benelux en elders in Europa onder de merknamen als Johma, Heks’nkaas en Délio. De jaaromzet bedraagt ruim € 300 miljoen. De onderneming met haar hoofdkantoor in Hilversum heeft zeven productiefaciliteiten met meer dan zeshonderd werknemers in Nederland, België en Polen.

Johma is in 1968 opgericht door Johan Schreurs in het Twentse Glanerbrug. In de jaren tachtig is het bedrijf overgenomen door Heinz. Vervolgens heeft het bedrijf meerdere, vooral Britse, eigenaren gehad. De huidige vestigingsplaats Losser speelt een prominente rol in de reclames van Johma.

Overnames

Sinds 2015 is een flink aantal merken aan de portefeuille van Signature Foods toegevoegd. Onder meer door de overname van branchegenoten als Heksenkaas in Nederland en het Poolse bedrijf Maga. Dat vergde een bedrag van € 88 miljoen, volgens het FD in september. In 2019 werd het Nederlandse bedrijf Topking ingelijfd door Signature. Topking is producent van snacks, waaronder bekende geregistreerde merken als Vlammetjes en Kaastengels. Mede door de overnames is de omzet van Signature in de afgelopen jaren flink toegenomen.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin