Doorgaan naar artikel

Saputo Australia verkoopt zuivelfabrieken aan retailer Coles

Saputo Dairy Australia verkoopt zijn zuivelfabrieken voor de productie van dagverse zuivel in Australië voor een bedrag van circa € 65 miljoen aan supermarktketen Coles Group.

Saputo Australia Coles premium

Apparatuur in een zuivelfabriek. Saputo Australia blijft ook na de verkoop gebruikmaken van beide zuivelfabrieken. Foto: Canva/Valentsova Tatiana

Saputo Dairy Australia verkoopt zijn zuivelfabrieken voor de productie van dagverse zuivel in Australië voor een bedrag van circa € 65 miljoen aan supermarktketen Coles Group.

Het gaat om de twee fabrieken in Laverton North, gelegen in Victoria, en Erskine Park, gelegen in Nieuw-Zuid-Wales. Het zuivelbedrijf wil naar eigen zeggen met de verkoop zijn concurrentiepositie op de markt verbeteren.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder toestemming van de mededingingsautoriteit. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van dit jaar kan worden afgerond.

Huismerk van Coles

In de zuivelfabrieken, beide met een capaciteit van ongeveer 225 miljoen kilo melk, worden momenteel voornamelijk 2- en 3-literverpakkingen melk onder huismerk van Coles geproduceerd. Dagverse zuivel blijft volgens Saputo een belangrijk onderdeel van de activiteiten in Australië.

De zuivelonderneming blijft ook na de verkoop gebruikmaken van beide zuivelfabrieken. Ook zou niets veranderen in de relatie met de leveranciers van de nodige melk in de deelstaten Victoria, Nieuw-Zuid-Wales en Tasmanië. In de fabrieken werken 48 werknemers. Zij krijgen de mogelijkheid om bij Coles in dienst te treden.

Eerste stappen Coles in productie zuivel

Het zijn volgens ABC news de eerste stappen van Coles in de productie van zuivel. Eerder (2019) besloot de supermarketen zelf melk te gaan betrekken van boeren. Het gaat momenteel om zo’n negentig melkveebedrijven.

Coles betaalt de melkveehouders rechtstreeks en betaalt Saputo voor de verwerking tot zuivel. In Australië is in de afgelopen jaren veel te doen geweest over de lage prijzen van verse melk in supermarkten. Volgens toenmalig landbouwminister David Littleproud devalueerden supermarkten, met hun melkprijs van NZD 1 per liter, de melkveesector.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin