Skip to content

Thuisbezorgd: vegetarisch en veganistisch populairder

Het aantal bestellingen bij Thuisbezorgd blijft toenemen.

Updated on:
Nieuws
Food
Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het aantal vegetarische en veganistische bestellingen groeit met 57%, blijkt uit het Food Trend Rapport van grootste maaltijdbezorger Thuisbezorgd.

Het aantal bestellingen bij Thuisbezorgd blijft toenemen met meer dan 5 miljoen Nederlanders die gebruikmaken van de bezorgdienst. In vergelijking met voor de pandemie is het aantal online bestellingen met 32% toegenomen. In het trendrapport wordt gekeken naar geanonimiseerde bestellingen van 12.000 aangesloten restaurants. Ook hieruit blijkt dat vegetarische en vegan opties steeds populairder worden en dat deze trend zich voort zal blijven zetten. Het populairste vega gerecht is de vegetarische pizza.

Regio’s

Niet alleen in de randstad zijn dit soort gerechten populair, ook in andere regio’s neemt de belangstelling toe. In Limburg nam het aantal vegetarische en veganistische bestellingen met 55% toe. In Noord-Holland, waar al langere tijd vleesloze gerechten populair zijn, nam het aantal bestellingen maar toe met 21,7%.

Italiaans favoriet

Hoewel de Italiaanse keuken nog steeds het populairst is om te laten bezorgen, zijn ook andere keukens niet meer weg te denken. Ook in Europa blijft Italiaans populair. In Italië, Duitsland, Polen en Zwitserland stond deze keuken ook bovenaan. De snelst groeiende keuken is de Amerikaanse, maar ook het Midden-Oosten neemt toe in populariteit. Het meest trendy gerecht van 2021 is dan ook: de pita falafel. Hoeveel de pizza margherita je gaat kosten verschilt ook per provincie. In Zeeland betaalt de consument gemiddeld € 9,96 voor een pizza, terwijl je in Flevoland maar € 9,11 kwijt bent. In Amsterdam wordt overigens gemiddeld meest betaald, € 10,21.

Verschuiving besteltijd

Naast het diverser worden van de keukens, is ook het tijdstip waarop we bestellen gevarieerder. De vroege avond staat nog steeds met stip op één, maar er wordt ook steeds meer besteld tussen 12.00 en 16.00 uur . Foodtrend-expert Gijsbergt Brouwer: “Het gemak dient de mens op steeds meer momenten, dus laten we eten en drinken voor steeds meer gelegenheden bezorgen. Denk aan het ontbijt of de lunch, maar ook de gezonde maaltijd na het sporten of het lekkers bij de film in het weekend.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin