Skip to content

Tönnies: dit jaar € 30 miljoen omzet uit vega

De omzet uit vleesvervangers komt dit jaar voor vleesconcern Tönnies uit op € 30 miljoen.

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Maximilian Tönnies is verantwoordelijk voor de vegetarische tak van Tönnies. - Foto: ANP premium

Maximilian Tönnies is verantwoordelijk voor de vegetarische tak van Tönnies. - Foto: ANP

De omzet uit vleesvervangers komt dit jaar voor vleesconcern Tönnies uit op € 30 miljoen. In 2019 bedroeg de omzet uit vleesvervangers nog € 8,3 miljoen.

Het bedrijf verwacht dat dit jaar zo’n € 24 miljoen omzet te genereren in plantaardige worsten en € 6 miljoen in overige vleesvervangers. In 2025 is de totale omzet gestegen tot ruim € 120 miljoen. Die verwachting spreekt het Duitse bedrijf uit in een update over de vega-activiteiten.

Plantaardige kipnuggets

Ongeveer een halfjaar geleden richtte het bedrijf een aparte dochteronderneming, Vevia 4 You, op voor de productie van vleesvervangers. Het bouwde een nieuwe fabriek voor vegetarische en veganistische producten in het Duitse Bökland. Die fabriek wordt weer verder uitgebreid. Het bedrijf ‘wil hier de komende jaren een dubbelcijferig miljoen investeren’. Daardoor kan ook het assortiment verder worden uitgebreid en producten worden geoptimaliseerd.

Tönnies zette eerst vooral in op de ontwikkeling en verkoop van plantaardige worsten. Het breidt het assortiment echter verder uit met onder andere plantaardige kipnuggets en kipschnitzels. Het bedrijf werkte twee jaar aan deze producten. Nu zijn ze klaar voor marktintroductie. In september start Tönnies met een marketingcampagne voor de nieuwe producten. Voor alle vleesvervangers maakt het concern gebruik van Europese soja, als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie.

Tönnies is voedselfabrikant

Hoewel de productie van vlees en worst de hoofdactiviteit zal blijven vormen, zegt Maximilian Tönnies, die verantwoordelijk is voor de vegetarische tak: “We zijn niet langer een puur slachthuis, maar een voedselfabrikant.”

Als aandeel in de totale omzet van het vleesconcern, zal de plantaardige tak voorlopig bescheiden blijven. De totale omzet bedroeg ruim € 7 miljard in 2020.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin