Topman Colruyt reageert niet op fusie-idee Jumbo

07-07 | |
CEO tevens bestuursvoorzitter Jef Colruyt van supermarktketen Colruyt. - Foto: ANP
CEO tevens bestuursvoorzitter Jef Colruyt van supermarktketen Colruyt. - Foto: ANP

Topman Jef Colruyt van de gelijknamige Belgische supermarktketen wil niet reageren op suggesties dat zijn bedrijf kan fuseren met Jumbo om zo sterker te staan in de strijd tegen Ahold-Delhaize.

“Ik kan daar niets over zeggen, als je het goed vindt”, zegt Colruyt in een interview met het Belgische dagblad De Standaard. Ook op de suggestie dat familie Colruyt de sleutels van haar bedrijf nog niet uit handen wil geven, reageert de CEO tevens bestuursvoorzitter niet.

Verlies marktaandeel

Colruyt verliest de laatste tijd marktaandeel. Dat wijt de topman aan de corona-pandemie. Zijn bedrijf beschikt nauwelijks over gemakswinkels die tijdens lockdowns juist in trek waren bij de consument. Colruyt, die al sinds 1994 aan het hoofd staat van het beursgenoteerde familiebedrijf, denkt niet dat de concurrentie van Jumbo en Albert Heijn hem omzet kost. Die concurrenten zijn volgens hem gemiddeld 7 tot 9% duurder dan Colruyt, dat er prat op gaat altijd de laagste prijs te bieden.

Opmars Albert Heijn

De Belgische winkelbaas denkt wel dat de voortdurende opmars van Albert Heijn in zijn land op den duur leidt tot het ‘opeten’ van fusiepartner en tegelijk concurrent Delhaize. “Wat blijft er over van Delhaize? Hoe ver kan Ahold gaan zonder haar andere keten Delhaize te ondermijnen? De één eet de ander op, vroeger of later. Wij zullen dat een jaartje voelen, maar daarna is het weer over.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer overBeheer