Skip to content

Uitbreiding Perfect Day voor productie ‘diervrije’ melkeiwitten

Perfect Day neemt een bedrijf in India over en verdubbelt daarmee zijn productiecapaciteit.

Nieuws
Food
De melkeiwitten die Perfect Day produceert, worden gebruikt in vega(n) ijs, roomkaas, gebak en sportvoeding. - Foto: Perfect Day premium

De melkeiwitten die Perfect Day produceert, worden gebruikt in vega(n) ijs, roomkaas, gebak en sportvoeding. - Foto: Perfect Day

Perfect Day neemt een bedrijf in India over en verdubbelt daarmee zijn productiecapaciteit. Daarnaast heeft de Voedselveiligheidsautoriteit in India de ‘diervrije’ melkeiwitten die het bedrijf produceert goedgekeurd. Daarmee wordt de deur geopend voor het op de markt brengen van de eiwitten in het land.

Perfect Day maakt melkeiwitten (wei) met behulp van precisiefermentatie. Het bedrijf dat het nu overneemt is Sterling Biotech, dat gelatine en dicalciumfosfaat maakt met behulp van precisiefermentatie.

De melkeiwitten die Perfect Day produceert, worden gebruikt in vega(n) ijs, roomkaas, gebak en sportvoedingsproducten. Die producten mogen momenteel verkocht worden in de Verenigde Staten, Hong Kong, Singapore en dus binnenkort ook India.

Activiteiten uitbreiden buiten eiwit

Met de overname vergroot het bedrijf zijn productiecapaciteit voor de productie van de ‘diervrije’ melkeiwitten. Daarnaast wil het ook bestaande klanten van Sterling in zowel de farmaceutische als de eiwitsector blijven bedienen. Daarmee breidt Perfect Day zijn activiteiten uit naar buiten het eiwit.

“We vergroten onze impact in alle uithoeken van de wereld. Het uitbreiden van onze commercialiserings- en productiemogelijkheden in India is een cruciale stap voorwaarts”, aldus Narayan TM, voorzitter van Perfect Day. “Door wettelijke goedkeuring en de overname van deze ultramoderne faciliteiten in India, hebben we onze aanwezigheid in deze belangrijke markt vergroot, waardoor we beter in staat zijn om aan de toenemende wereldwijde vraag te voldoen en nog meer producten aan consumenten te leveren.”

Micro-organismen produceren eiwitten

Bij precisiefermentatie worden micro-organismen ingezet als ‘fabriekjes’ van stoffen, bijvoorbeeld eiwitten. Deze techniek staat de laatste tijd in de belangstelling als manier om zuiveleiwitten te produceren om te gebruiken in vegan producten. Daarmee kunnen ze dezelfde eigenschappen krijgen als de niet-vegan producten, zonder dat er dieren voor gebruikt zijn.

Lees ook: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin