Skip to content

Vegetarische Slager en HelloFresh gaan langdurig samenwerken

​HelloFresh en de Vegetarische Slager gaan een ‘langdurige’ samenwerking aan om de maaltijdboxen te voorzien van vegetarische producten.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

​HelloFresh en de Vegetarische Slager gaan een ‘langdurige’ samenwerking aan om de maaltijdboxen te voorzien van vegetarische producten. Dat maken beide bedrijven bekend aan de vooravond van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Vanaf 4 maart kunnen consumenten van HelloFresh ook maaltijden bestellen met vegan Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. De maaltijdbox geeft deze maand extra aandacht aan vegetarische gerechten in hun maaltijdopties. Het bedrijf geeft aan dat daar meer vraag naar is vanuit hun klanten. Het afgelopen jaar waren de vegetarische recepten de meest gekozen receptcategorie, volgens HelloFresh. Uit eigen onderzoek blijkt dat 44% van de ondervraagden het lastig vindt om inspiratie te vinden voor een gerecht zonder vlees. HelloFresh en de Vegetarische Slager zeggen dit knelpunt te willen oplossen. Dit is het ‘startsein van een langdurige samenwerking’, volgens de twee bedrijven.

Consument vindt vega moeilijk

Uit het onderzoek blijkt ook dat twee op de vijf consumenten denkt dat er ingeleverd moet worden op smaak als een gerecht vegetarisch is en 29% verwacht meer tijd kwijt te zijn met het bereiden. Receptontwikkelaar Iris bij HelloFresh: “Door een maaltijdbox samen te stellen met makkelijke en lekkere vegetarische gerechten, is de drempel lager om vegetarisch te eten.” Ook uit de Agrifoodmonitor van Wageningen UR blijkt dat consumenten meer vega willen eten, maar dat in de praktijk moeilijk vinden.

Week zonder vlees

Zowel HelloFresh als de Vegetarische slager zijn partner van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Tijdens deze consumentencampagne probeert de organiserende stichting in samenwerking met de partners, waaronder supermarkten en voedingsfabrikanten, het flexitarische dieet te promoten. Sinds vorig jaar is ook ‘& Zuivel’ toegevoegd.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin