Skip to content

Verstegen komt met poedermix vleesvervangers

verstegen vleesvervangers

Verstegen lanceert een nieuw vleesvervanger-concept KNEED & KLAAR. Foto: Verstegen

Kruiden- en specerijenbedrijf Verstegen waagt zich aan de vleesvervangers. Het bedrijf komt met zeven mixen voor verschillende vleesvervangers, zoals burgers en ballen onder het concept KNEED & KLAAR.

De consument bereidt met de mix een eigen vervanger door water en olie toe te voegen aan de droge mix. Na wat kneden ontstaat dan een ‘deeg’ dat vervolgens gebakken wordt. Het kruidenbedrijf komt met drie nieuwe producten: plantburgers, gemaksballen en peulgehakt. Het gemaksconcept moet KNEED & KLAAR onderscheiden van alle andere vleesvervangers. De poedermixen worden niet verkocht vanuit het vleesvervangerschap, maar komen naast de andere kruiden van Verstegen terecht.

Greenforce

Verstegen is niet de eerste die het via poedermixen de flexitariërs wil aanspreken. Het Duitse Greenforce heeft enkel poedermixen in het assortiment waarmee consumenten zelf plantaardige burgers, schnitzels en yoghurt kunnen maken. Het bedrijf wilde eind 2023 in de Nederlandse supermarkten liggen, maar de producten zijn nog niet terug te vinden in de schappen.

Lees ook: Greenforce onderscheidt zich met plantaardige poedermix

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin