Skip to content

Vion Duitsland neemt 3.300 werknemers in vaste dienst

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Vion’s uitbeenafdeling in Enschede. In Duitsland gaat het bedrijf stoppen met flexcontracten via uitzendbureaus. De werknemers komen in vaste dienst. - Foto: Ronald Hissink

Vion’s uitbeenafdeling in Enschede. In Duitsland gaat het bedrijf stoppen met flexcontracten via uitzendbureaus. De werknemers komen in vaste dienst. - Foto: Ronald Hissink

Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 extra werknemers in vaste dienst. Het gaat om personeel in Duitse slachthuizen.

Daarmee beëindigt het levensmiddelenconcern flexcontracten via uitzendbureaus, die per 1 januari 2021 verboden zijn in de Duitse vleesindustrie.

Slachthuizen

De betreffende werknemers worden ingezet in de kernwerkzaamheden slachten, veredelen en verpakken van vlees. De betreffende 3.300 medewerkers zijn hier al werkzaam. De afdeling HR wordt versterkt om de nieuwe taken op te pakken. Voor het huidige vaste personeel blijft deze beslissing zonder gevolgen. Alle werknemers die momenteel bij Vion in Duitsland werken, behouden hun baan.

Barrières

Voor HR-directeur Roger Legath heeft de integratie van de flexkrachten de hoogste prioriteit: “Wij zijn overtuigd van de beslissing om in de nabije toekomst directe verantwoordelijkheid te nemen voor alle medewerkers, ongeacht de contractvorm. De komende tijd zullen we zeker te maken krijgen met taalbarrières, aangezien onze nieuwe werknemers voornamelijk afkomstig zijn uit Oost-Europese culturen. Om de natuurlijke afstand tussen de bestaande taalbarrières te overbruggen, bieden we taalcursussen, maar ook concrete ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van advies over instanties en overheden.” De komende weken zal Vion via enquêtes de nieuwe medewerkers vragen hoe ze het beste ondersteund kunnen worden.

Covid-19

In juni dit jaar raakte Vion zijn China-erkenning kwijt na een uitbraak van Covid-19 onder het personeel in twee vestigingen (Boxtel en Groenlo). Daardoor kon geen varkensvlees naar China geëxporteerd worden en kelderde de varkensprijs flink. Sinds halverwege september heeft China de importblokkade voor de getroffen vestigingen opgeheven, met licht stijgende tot stabiele varkensprijzen als gevolg. Vion behaalde in 2019 een omzet van € 5,1 miljard met 12.000 werknemers.

Vorige maand maakte het Duitse vleesconcern Tönnies bekend dat het zesduizend tijdelijke medewerkers in vaste dienst neemt.

Snel delen

Afbeelding
Stefan Essink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin