Technoloog: ‘Vleesvervanger met alle gewenste aspecten mogelijk’

29-07 | |
Een schap vol vleesvervangers. Op dit moment vinden er veel ontwikkeling plaats op het gebied van vlees- en zuivelvervangers. Onder meer moeten vleesvervangers gezonder en duurzamer worden. Foto: ANP
Een schap vol vleesvervangers. Op dit moment vinden er veel ontwikkeling plaats op het gebied van vlees- en zuivelvervangers. Onder meer moeten vleesvervangers gezonder en duurzamer worden. Foto: ANP
Binnen het lectoraat Eiwittransitie in Voeding doet eiwittechnoloog Fred van de Velde onderzoek naar het verbeteren van plantaardige producten. Technologisch een leuke uitdaging, zo vindt hij. Volgens Van de Velde is het mogelijk producten te ontwikkelen die voldoen aan alle wensen zoals gezondheid, duurzaamheid en smaak. Er vindt op dit moment veel ontwikkeling plaats op het gebied van vlees- en zuivelvervangers: ze moeten gezonder en duurzamer worden, er moeten nieuwe eiwitbronnen gevonden


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement
Kloosterman



Beheer