Skip to content

Zuivel van SalLand stopt door tegenvallende omzet

Na een klein jaar stopt Zuivel van SalLand met de productie.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Foto: Canva

Foto: Canva

Na een klein jaar stopt Zuivel van SalLand met de productie. Uit een reactie van ondernemers Ellis en Tom Lugtenberg en Leon Ripperda blijkt dat de doelstellingen niet zijn gehaald.

Zuivel van SalLand is gestopt met het produceren in hun eigen zuivelfabriek in Olst. In een bericht naar hun klanten maakt het bedrijf bekend dat de omzet veel lager lag dan in de prognoses. “De arbeid was er echter niet minder om”, schrijft de onderneming. “We konden op deze manier geen personeel aannemen. Dit heeft ons doen besluiten om te stoppen.” De ondernemers zeggen veel enthousiasme te hebben ontvangen op hun concept, maar dat mondde niet direct uit in een toenemend aantal verkopen.

Eerlijke prijs

Zuivel van SalLand wilde zijn zuivelproducten in de eigen regio afzetten bij scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. In juni 2022 begon het bedrijf met de verkoop van yoghurt en melk. De producten waren te koop in 9 supermarkten en speciaalzaken. De doelstellingen waren om een eerlijke prijs te vragen zodat voldoende rendement uit minder dieren zou komen. Dit zou bijdragen aan het verminderen van de CO2– en stikstofuitstoot.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin