Skip to content

Zuivelproducent Farm Dairy stapt in plantaardig

Farm Dairy, producent van melk, yoghurt en vla, wil in 2024 beginnen met het produceren van plantaardige zuivelvervangers.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
farm dairy plantaardig

Farm Dairy gaat zich richten op haver- en sojadrinks en plantaardige yoghurts. Foto: Canva

Farm Dairy, producent van melk, yoghurt en vla, wil in 2024 beginnen met het produceren van plantaardige zuivelvervangers. Eind dit jaar moeten de eerste producten te koop zijn.

Farm Dairy gaat zich richten op haver- en sojadrinks en plantaardige yoghurts. Aan Flevopost vertelt directeur Arend Bouwer dat het bedrijf bezig is met het opzetten van een nieuwe productiehal die gewijd wordt aan de plantaardige tak. Farm Dairy kijkt naar de mogelijkheden om lokale grondstoffen te gebruiken in hun plantaardige producten. In Flevoland wordt al soja, haver en veldbonen geteeld.

Lees ook: 200 hectare haver en 50 hectare soja in proef FrieslandCampina

Verbeteren van voedingswaarde

Daarnaast wil het zuivelbedrijf zich richten op het verbeteren van de voedingswaarde van de plantaardige zuivelvervangers. Bouwer: “Veel huidige plantaardige alternatieven schieten nutritioneel tekort. Havermelk bijvoorbeeld valt nutritioneel gezien onder frisdranken. Wij kijken hoe we verschillende plantaardige ingrediënten kunnen combineren om voedingswaarde te creëren die vergelijkbaar zijn met die van melk.”

Belang FrieslandCampina

Farm Dairy produceert private label zuivel voor retail, foodservice en andere zuivelproducenten. In 2020 kocht FrieslandCampina bijna de helft van de aandelen van het bedrijf (49,9%). Het bedrijf richt zich op duurzame melkstromen, bijvoorbeeld door On The Way To PlanetProof, weidemelk en biologische certificering.

Lees ook: Boermarke gaat van zuivel naar 100% plantaardig

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin