Skip to content

Aerofarms volgt AppHarvest naar de beurs

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

In de Verenigde Staten zijn in korte tijd twee grote indoorfarmingbedrijven rijp gemaakt voor beursgang. Na AppHarvest in februari was het deze week de beurt aan Aerofarms.

Beide bedrijven zijn in handen gekomen van een zogeheten special purpose acquisition company (SPAC). Deze spac’s zijn lege vennootschappen zonder activiteiten die geld bijeen brengen voor overname van start-ups waarmee ze vervolgens naar de beurs gaan. Voordeel voor de investeerders in de spac’s is dat ze al voor die beursgang een aandeel in het over te nemen bedrijf krijgen, dat na de beursgang – hopelijk – meer waard wordt.

Beurswaarde rond € 1 miljard

Het in Kentucky gevestigde indoorfarmingbedrijf AppHarvest werd vorige maand voor ruim € 400 miljoen overgenomen door spac Novus Capital Corp. Vervolgens was de beursgang bijna € 1 miljard waard. De beursgang van Aerofarms in Newark (tegen New York aan) zal in het tweede kwartaal plaatsvinden en wordt verwacht nog over de € 1 miljard te gaan opleveren. Aerofarms is al sinds 2004 actief in indoor farming en levert groenten onder het merk Dream Greens aan retailers als Whole Foods, Amazon Fresh en Fresh Direct.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin