Skip to content

Britten moeten online voeding uit eigen land kunnen selecteren

Britse supermarkten moeten in hun online winkels de optie ‘Buy British’ opnemen, zodat de klant makkelijk voeding uit eigen land kan vinden en kopen.

Nieuws
Food
Buy British

Foto: Canva

Britse supermarkten moeten in hun online winkels de optie ‘Buy British’ opnemen, zodat de klant makkelijk voeding uit eigen land kan vinden en kopen en ook seizoensproducten kan kiezen.

Op die manier kunnen ze ook de boeren in eigen land en regio beter steunen. Dat schrijven meer dan honderd Britse parlementsleden in een open brief aan supermarkten.

Koop producten uit eigen land

Initiatiefnemer dr Luke Evans: “Ik vraag alleen maar om een eenvoudige aanpassing, een one-stop mogelijkheid voor alle Britse voedingsproducten. Boeren in mijn omgeving zeggen steeds dat de beste manier om hen te ondersteunen eenvoudig is: Koop producten uit eigen land. De supermarkten roepen voortdurend dat ze onze foodproducenten willen steunen, maar deze simpele button voor mensen die online boodschappen bestellen bestaat nog nergens. Buy British is goed voor de plaatselijke voedingsproducenten, goed voor het milieu en goed voor de consumentenkeus. Het is alleen maar winst.”

De National Farmers Union ondersteunt de oproep: ‘’Wij hebben er ook al eens om gevraagd en begrijpen niet waarom zo iets simpels nog niet bestaat. Iedere winkelier die ik spreek zegt dat er een groeiende vraag is naar Britse producten, maak het dan ook zo makkelijk mogelijk om die te vinden.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin