Skip to content

Colruyt vergroot aandeel in zeewierbedrijf The Seaweed Company

Belgische supermarktketen Colruyt bouwt zijn belang uit in zeewierbedrijf The Seaweed Company.

Updated on:
Nieuws
Food
Edwin Sneekes en Joost Wouters zijn twee van de oprichters van The Seaweed Company. - Foto: Roel Dijkstra - Vlaardingen/Dennis Wisse premium

Edwin Sneekes en Joost Wouters zijn twee van de oprichters van The Seaweed Company. - Foto: Roel Dijkstra - Vlaardingen/Dennis Wisse

De Belgische supermarktketen Colruyt heeft zijn aandeel in zeewierbedrijf The Seaweed Company vergroot.

Met een nieuwe investering bouwt Colruyt zijn minderheidsbelang in het bedrijf uit tot 21%. Met het geld dat het zeewierbedrijf ophaalde in de investeringsronde wil het zijn zeewierkwekerijen uitbreiden en meer zeewierproducten op de Europese markt brengen.

De investering van Colruyt is de derde en grootste investering tot nu toe voor het The Seaweed Company. Bedragen worden door de partijen niet genoemd. De partijen praten nog over of en hoe producten met zeewier straks in de winkels van Colruyt te vinden zijn.

Ierse zeewierkwekerijen

The Seaweed Company werd opgericht in 2018 en produceert zeewier in eigen zeewierkwekerijen in Ierland, Marokko, India en Nederland. Op elke locatie wordt een andere soort zeewier gekweekt, met elk eigen eigenschappen. Het brengt producten als diervoedersupplementen, voedingsproducten en biostimulanten op de markt.

Potentie in zeewier

“Vanuit Colruyt Group zien we veel potentie in zeewier. Het is extreem veelzijdig en kan worden gebruikt in voedsel, diervoeder, meststoffen en zelfs als alternatief voor plastic in verpakkingen. Als groep willen we onze verantwoordelijkheid nemen om vlees milieuvriendelijker te produceren en verduurzaming van diervoeders speelt daarbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd zijn we continu op zoek naar manieren om onze verpakkingen te verduurzamen. We investeren daarom in The Seaweed Company”, aldus Stefan Goethaert, directeur Fine Food, Retail Services en Private Label bij Colruyt.

Lees ook: Zeewier is onderdeel van duurzame landbouw en voeding

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin