Cosun Beet Company eigenaar van handelshuis Limako

08-06 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Cosun Beet Company is volledig eigenaar geworden van het internationale suikerhandelshuis Limako.

De bietenverwerker heeft de resterende 49% van de aandelen overgenomen van ED&F Man, een van de grootste suikerhandelaren ter wereld. Met Limako zegt Cosun Beet Company maximale flexibiliteit te hebben in im- en export en het benutten van nieuwe kansen die na het einde van de quota-markt zijn ontstaan.

Limako

Limako is in 1968 opgericht als joint-venture met ED&F Man om de Europese suikeroverschotten te exporteren naar de wereldmarkt. De laatste jaren zijn daar steeds meer activiteiten bijgekomen, waaronder suikerimport. “We zijn een dynamisch internationaal handelshuis dat met haar kennis en ervaring snel kan inspelen op oogstschommelingen in Europa”, licht managing director Daniël Kerkhof van Limako toe. “Wij ontsluiten hoogwaardige en strategische afzetmarkten buiten de EU, waarmee we grote volume schommelingen in Europa kunnen opvangen. Bij krapte importeren we suiker van de wereldmarkt.”

Internationaliseren

Dat past bij de ambitie van Cosun Beet Company om verder te internationaliseren, zegt CEO Paul Mesters. “We willen vrij zijn om, conform onze strategie en visie, op de wereldmarkt geheel onze eigen koers te varen. Dat kan met Limako, dat als zelfstandig en onafhankelijk handelshuis blijft opereren. ED&F Man blijft businesspartner voor Limako en Cosun Beet Company. Daartoe hebben we een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten.”

Vos
Petra Vos Redacteur
Meer overBeheer