Doorgaan naar artikel

DMK introduceert plantaardige Milram-producten

DMK komt met veganistische pudding, chocolademelk en een rijstdessert op basis van haver.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: DMK Group premium

Foto: DMK Group

DMK komt met veganistische pudding, chocolademelk en een rijstdessert op basis van haver.

De DMK Group, waar ook DOC Kaas toe behoort, introduceert de eerste plantaardige zuivelalternatieven onder zijn hoofdmerk Milram. Daarmee wil de zuivelonderneming inspelen op de toenemende vraag naar dit soort producten. Het gaat om veganistische pudding, chocolademelk en een rijstdessert. Al deze producten zijn gemaakt op basis van haver. Nieuwe plantaardige producten in andere categorieën volgen uiterlijk in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Strategie van DMK Group

De introductie van plantaardige zuivelalternatieven past in de strategie van Duitslands grootste zuivelbedrijf. De onderneming wil inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en de daarmee gepaard gaande verandering van eetgewoonten. De ontwikkeling van plantaardige producten is volgens DMK een absolute must om aan de wensen van de consument te voldoen en concurrerend te blijven. Zuivel blijft echter de kern van het bedrijf en de plantaardige producten moeten vooral gezien als goede aanvulling op het assortiment.

CEO Ingo Müller: “De gemiddelde consument van DMK-producten is niet puur veganistisch, maar is onderdeel van de grote groep van voedingsbewuste mensen die plantaardige alternatieven als aanvulling in hun dagelijks leven integreren. Ons doel is een totaalportfolio creëren dat verschillende consumentengroepen producten biedt die passen bij hun eetgewoonten en onderdeel wordt van hun dagelijks leven”.

Melkalternatieven goed voor 7% verkoopaandeel

Het gaat wat betreft de plantaardige producten volgens de topman vandaag de dag niet meer alleen om het imiteren van dierlijke producten, maar om lekkere, gezonde en gevarieerde concepten. Ook al zijn melkalternatieven momenteel in de zogenoemde witte lijn (melkproducten) goed voor een verkoopaandeel van 7%.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin